Ст. Гамизов: Отворят ли СРС-тата в енергетиката, ще лъсне връзката Овчаров - Прокопиев

Прокуратурата да спре да крие комунистическите крадци, призова енергийният консултант Стефан Гамизов.

 

Моля прокуратурата и службата за сигурност на информацията да декласифицират всичко, което са събрали по разследването на Корнелия Нинова, уточни пред Николай Бареков Гамизов. По думите му в енергийните среди се говорело, че Румен Овчаров изхвърчал от министерското кресло на енергетиката в кабинета Станишев точно защото е бил засечен в "суперскандални разговори" с Нинова по време на разследването срещу нея.

За мен е загадка как Овчаров има такова голямо влияние в българската енергетика. Затова - крие ли нещо българската прокуратура или не крие - да се извадят папките с разговора на Нинова и Овчаров, отново призова Гамизов. Ако бъдат декласифицирани СРС-та, щяло да лъсне кои хора са припечелили 19 млн. евро от търговия с ток от АЕЦ, каза консултантът в отговор на въпроса дали има връзка между Румен Овчаров и олигарха Прокопиев.

Той обобщи, че в АЕЦ "Козлодуй" се краде безогледно и не от сега. Само косенето на тревата в централата струва 1 милион лева. Сега в момента шефът на АЕЦ Валентин Николов води битка като във "Властелинът на пръстените" - срещу него хиляди орки, които години са крали, заключи Гамизов.