Станишев да се извини на турците от името на баща си

ДПС и БСП от днес вече са една партия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на семинар на кметовете на ПП ГЕРБ в Пловдив, цитиран от Фокус.

„Станишев се извинява от името на българския народ. Ние, българският народ, не сме правили Възродителен процес и покръстване. Правиха го на баща му хората. Те да се извинят и да си понесат отговорността. Това е неестествена коалиция. Няма по естествен партньор на българските турци от ГЕРБ; няма. Тези, които са им сменили имената, сега са в коалиция с тях", каза Борисов.

„Хората имаха нужда да си направят разлика, имаха нужда да видят без нас какво е. Оттук нататък - кураж, воля, имаме потенциал, виждате какви кадри си направи ГЕРБ. Вече се гордея много и с кметовете на ГЕРБ; не знам в следваща ситуация дали министрите да не ги пращаме за кметове, а кметовете да ги правим министри", заяви лидерът на ГЕРБ. „Имаме готови хора за няколко кабинета оттук-нататък, не за един", отбеляза Борисов. „В парламента ще стоим, защото не искам да дразним Брюксел - да бъдем честни. Иначе - и миг не бих стоял там", каза още Бойко Борисов.