Станишев отмъщава на хора на Първанов, структурите предупреждават за провал

Гневни социалисти от София-област са изпратили писмо до лидера на БСП Сергей Станишев и ръководството на „Позитано” 20. Те заплашват, че ако не бъдат чути исканията им, резултатите в района ще са отчайващи и те няма да носят отговорност за последиците.

 

18 шефове на червени структури са подписали кървавото писмо. Те настояват, че исканията им се пренебрегват, защото на соцконгреса застанаха зад позициите Георги Първанов и Драгомир Стойнев в битката срещу Станишев за  шеф на партията.

Областната лидерка Маргарита Петкова и младият вълк Кирил Добрев не пожелаха да коментират, обяснявайки, че са казали истината на Станишев в очите и не искат да има интриги.

Станишев разби тандема на водачите Драгомир Стойнев – Кирил Добрев, като избута за първа Корнелия Нинова. Структурите обаче преглътнаха по-трудно 2-ото място за коалиционен партньор, защото Добрев остана 3-и.

Станишев обаче смята, че листите са пренаредени с разумни аргументи.

Пропукване има и в гражданската квота на червените. От нея отпадат бившият ни посланик в Москва Пламен Грозданов, който се е отказал, след като бе преместен от 2-о на неизбираемото 3-о място в Сливен по настояване на Асен Гагаузов. Оперният певец Калуди Калудов пък скрил преди номинацията, че има и полско гражданство.