Станишев съветва ДАНС кого да проверява за цените

Лидерът на БСП Сергей Станишев даде безплатни съвети на ДАНС къде да проверява във връзка с увеличените цени на храните.

Това стана ден, след като премиерът Борисов разпореди данъчните от НАП и ДАНС да започнат незабавни  проверки на фермери, производители и търговски вериги, за да установят откъде идва поскъпването на хранителните продукти.

Тежка артилерия, каквато е ДАНС, се занимава с врабчета, мандри и производители на сирене – това е абсурдно, недоволен е лидерът на червените. 

Вместо това, Станишев посъветва ДАНС да провери кой и кога е спрял държавното подпомагане на земеделските производители защо ГЕРБ са спрели поемането на акциза върху горивата на земеделските производители.

Лидерът на БСП предложи още агентите да проверят и кой е решил да се увеличи осигурителната вноска за хората в стопанския сектор, намеквайки, че вина за това имат управляващите. Желателно било да се направи и проверка за това, кой е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози.

Според Станишев сега оставало премиерът Бойко Борисов да възложи на НАП да се занимава с бездомните кучета в София, а „Екоравновесие" да се заеме с противодействие на престъпността.