Т.Дончева: Бисеров се сниши, защото е гърмян заек

Хубаво е всеки да си мисли за времето, когато виенското колело ще се завърти. Хората, които са по-гърмяни зайци знаят, че трябва да се снишат. Бисеров прави точно това, защото след два или шест месеца точно на тях ще им се търси обяснение. Това коментира по БНТ бившият депутат от левицата и лидер на Движение 21 Татяна Дончева. 

Тя е убедена, че случаят на Христо Бисеров е типичен начин за елиминиране на хора, които имат апетити към неща, които други хора не искат да им дадат. 

Вероятно става дума за енергетика, а механизмът за отстраняване вече е режисиран. Отстраняването на Бисеров е знак към другите членове от ДПС. Не трябва да се пропуска, че той не е глупав човек, аз го познавам като юрист. Той не би направил глупави грешки. Според мен му е поискано нещо и той в отговор на това е хвърлил оставката си. След време ще се установи кой какво е знаел, коментира Дончева и добави: Тиражирането, че генерал от ДАНС е донесъл информацията в сараите на Доган се прави, за да се отвлича вниманието. Този генерал е един - ген. Иван Драшков, явно някой му е вдигнал мерника и на него", разсъждава на глас червеното острие. 

Според нея опитите да бъде компрометиран Бойко Борисов със сигналите за сметки в офшорни фирми не са безпочвени, макар офшорките да са разрешени от закона. Това е търговска практика в целия свят, те са средство за прикриване на собствености. Ударът по Борисов  е дали той е нарушил закона, като не ги е декларирал. А на него като главен секретар му е било забранено. Той е нарушавал закона години наред, обясни Дончева.

Според нея със смяната на властта, ръководството декларира, че иска да се разправи с Бойко Борисов и ГЕРБ. Това се видя ясно с назначението на Пеевски. Но не трябва да забравяме, че ГЕРБ е част от ЕНП и никой не може да се разправяш така с един бивш министър-председател. Това ражда недоверие в правозащитната ни система.