Така изглежда камикадзето от Бургас

МВР разпространиха официално снимка на атентатора от летище “Сарафово”, който взриви автобус с израелски туристи на 18 юли, при което загинаха пет човека.

Фотосът е направен с помощта на модерни технологии, като на базата на наличните до момента данни е възстановено лицето на самоубиеца, извършил терористичния акт на летището  в Бургас.

МВР умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството и на тел.             056/84 42 42      всяка информация, свързана с мъжа от снимката.

Анонимността е гарантирана.

До момента - въпреки ДНК пробите и пръстовите отпечатъци, не може да се установи самоличността на мъжа, който е сазесеч и от видеокамерите на летището, като на кадрите е с дълга коса.

Множество спекулации сочат, че той е пристигнал у нас от Лондон, от Белгия и т.н. Самият премиер Борисов в прак текст обяви, че той е влязъл в страната ни от шенгенска държава.

Други неофициални версии сочат, че загиналият е бил само муле, като е трябвало да качи експлозивите на автобуса, които впоследствие да бъдат задействани дистанционно с цел повече жертви и щети.

Определена ситуация обаче, станала на паркинга на летището е принудила съучастникът и основен извършител на атентата да взриви експлозива още там.