Търсят Петко Сертов в Солун, Халкидики и Света гора

Ако бъде открит, той ще бъде задържан до пристигане на писмени инструкции от българската държава за по-нататъшни действия

Гръцките власти издирват бившия шеф на ДАНС Петко Сертов Солун и Халкидики. Това е последната потвърдена информация по случая с мистериозното изчезване на Сертов. Смята се, че една от любимите дестинации на Сертов е Халкидики, където е обичал да отсяда.

Според информирани, гръцките власти все още нямат официално писмо от България за издирването на Петко Сертов, пише в "24 часа". До момента комуникациите между двете страни се провеждат устно.

Ако издирваният бъде открит, той ще бъде задържан до пристигане на писмени инструкции от българската държава за по-нататъшни действия.

Полицейският аташе на българското консулство в Солун, придружаван от български дипломати, се е срещнал с генералния директор на полицията в Солун Вайо Хондро. 

По време на срещата, която се състоя в полицията в Солун, бе обсъдено и издирването на Петко Сертов от гръцката полиция.

То щяло да се насочи и към Света гора. 

Преглеждат се всички камери от гръцка страна от ГКПП Промахон към вътрешността на страната, за да се изясни как и къде Сертов е преминал и накъде се е насочил.

Бившият шеф на ДАНС изчезна на 5 декември. Досега е сигурно, че е изтеглил пари от банка в София, качил се е на “Опел Корса” и потеглил към Гърция. Колата му бе засечена да минава ГКПП Кулата същия ден и оттогава следите му се губят.