Цецка Цачева: Отказът на "Атака" е бягство от неудобните въпроси

Искаме си знамето на Европейския съюз. С тези думи Цецка Цачева откри брифинга след провалените консултации с "Атака". Оказа се, че националистите са го отстранили от трибунката в парламента. "Условия не приемаме, казахме го ясно", отсече Цецка Цачева по повод искането на националистите за пряко предаване на преговорите.

"Както ви е известно днес екипа на партия ГЕРБ в 13 ч. очаквахме колегите от "Атака" съгласно предварително обявения график за провеждане на консултации в зала "Запад", коментира Цецка Цачева . "Изпратихме идентична покана преди старта на консултациите с указания към всяка една от политическите сили - каквито претенции има да ги изложат и да посочат лице за контакт."

"Условието, което е поставено от "Атака" - диалогът да се води пред камери, е неприемлив, защото е в нарушение с мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия. Ние бяхме там и коректно чакахме колегите от "Атака". Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания, нещо, което считаме, че „Атака” вършат в момента.", добави още Цачева.

Провалени са консултациите между ГЕРБ и „Атака” поради неявяване на „Атака” в часа и мястото, в които бяха поканени при условията, при които провеждаме консултациите с представителите на останалите политически сили”, заключи членът на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Цецка Цачева.

На въпрос на журналист от телевизия „Алфа“ защо все пак не са допуснали камери на разговорите, Цачева заяви, че на тяхните въпроси няма да отговаря и се отдръпна от микрофона.

В края на импровизираната пресконференция Цецка Цачева обяви, че предстоят преговори с представителите на АБВ.