Цветанов: Последният звукозапис срещу Борисов е чиста манипулация

Вие си задайте сами въпроса как е възможно министърът, който вече не е министър от 13 март, на 29 март да се обади в 4:40 ч., за да разпореди изтриването на някакъв запис. Разберете, това е толкова несериозно, че дори не си заслужава да го коментира човек.

 

Така коментира във Велико Търново ексминистър Цветан Цветанов разпространения вчера откъс от звукозапис, за който се твърди, че е направен през 2011-а година на среща на партийния актив на ГЕРБ в Правец.

Той уточни, че се говори за някакъв запис от 2011-а, който да бъде изтрит, а по закон за всяко едно прилагане на специално разузнавателно средство в десетдневен срок прокуратурата  може да прецени дали могат да бъдат използвани тези записи за веществени доказателства в един съдебен процес. И ако няма такова искане, това автоматически трябва да бъде изтрито, обясни Цветанов. 

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов нарече последния запис, изтекъл в медиите, “една манипулация от много неща, които може да бъдат изработени" и добави, че няма отговор на въпроса защо досега не е изтекъл запис на разговори с негово участие.