Цветанов: Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми, нямал съм сделки с тях

Главният прокурор и медийният бос избягаха от въпросите по Нова ТВ

 

От манипулативното интервю на Делян Пеевски излезнаха някои истини – той сам признава, че има медии, но никъде те не са обявени в данъчните му декларации.Пълни лъжи и измислици са твърденията на Пеевски, че съм го молел за услуги и разпъване на чадър над престъпни босове. Това обяви по Нова ТВ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Скандалът се разрази след като вчера по друга национална телевизия Цветанов обяви, че Делян Пеевски кадрува в съдебната система и движи задкулисието в страната. Молко по-късно в близка до Пеевски електронна медия излезе пространно интервю с него. Депутатът от ДПС разказа, че заедно с главния прокурор Сотир Цацаров е бил в кабинета на Цветанов като министър и там е бил помолен да отвори чадър над престъпните босове Киро Японеца и Йоско. Отделно Цветанов наредил на Цацаров да назначи Ася Петрова за зам. шеф на прокуратурата. 

Днес от Нова ТВ съобщиха, че освен Цветанов са поканили за разговор и Пеевски и Цацаров, но и двамата се скрили от открит разговор.

 Смятате ли, че ще тръгна да моля за услуги и то за престъпни босове  Пеевски. Това са измислици. Интересното е, че това поръчково интервю е препечатано днес във всички медии на Пеевски. Категоричен съм, че не съм го притискал, не съм, не съм оказвал натиск, декларира Цветанов. 

Той разкри, че е не канил Пеевски на тази среща, босът бил доведен от Сотир Цацаров.  Главният прокурор не ми е обяснявал, защо идва с Пеевски, уточни Цветанов.

Той бе категоричен, че никога не е молел Цацаров да назначава Ася Петрова за зам. главен прокурор, а в интервю преди месеци първият обвинител сам опроверга тези твърдения и внушения. 

Потвърждавам наистина думите си, че държавата се управлява сега от олигархия, задкулисие и мафия. Всички хора, които се бореха срещу мафията и за държавата, сега са уволнени за да не пречат на мафията. Сегашният министър на МВР,  шефът на ДАНС, как са назначени – с протекциите на Пеевски. Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС – Станишев, той беше най-активен. Нямал съм сделка с тези хора, никога не съм правил сделка, те не са ми приятели. Питайте Пеевски защо  медиите му станаха агресивни срещу мен. Ако съм бил с тях и част от задкулисието, щях ли сега да съм обект на интриги и компромати, попита Цветанов.