Цветанов: В отчета виждам за 100 дни 100 лъжи

„100 мерки - 100 лъжи" - така трябва да се казва отчета на кабинета „Орешарски" до този момент. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след отчета, който представи днес в НС премиерът Пламен Орешарски за първите 100 дни от управлението на кабинета.

Цветанов подчерта, че от партията ще направят анализ на премиерския отчет, озаглавен „100 мерки за 100 дни". Той се обърна към членовете на Министерския съвет и изтъкна, че според него те продължават да вървят в плоскостта на популисткото говорене, без да дават никаква конкретика за политиките, които ще правят.

Като бивш министър на вътрешните работи Цветанов отговори на реплики на управляващите по темата за сигурността. Той посъветва Орешарски да напише в Google "отчет за дейността на МВР" и сред резултатите ще намери отчетите на ведомството за последните четири години.

„Господин премиер, не знам какво е отношението на Вашия вицепремиер към Вас и към докладите, които ви дава, но е записано, че МВР ще има публичност в отчетите пред обществеността", подчерта дебело Цветанов.