В. Симеонов: Едно "хубаво" нещо има в днешния атентат - Меркел ще бъде изолирана

Ще има изцяло друго отношение и към идващите от Изтока. Това е добре за Европа, посочи депутатът

 Има само едно хубаво нещо от днешните атентати в Брюксел  и това е, че най-после Меркел ще бъде изолирана. Защото тя допусна този огромен поток бежанци, правейки си сметка да подсигури пенсионната система, вярвайки, че ще управлява още един мандат. Това заяви Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, в "Още от деня" на БНТ.

След тези атентати вече ще има изцяло друго отношение и към идващите от Изтока. Това е добре за Европа, посочи още депутатът.

Според него, днешните атентати са дилетантска работа, както и акциите в Париж. "Това е аматьорско - автомобил спира пред кафене и започват да стрелят с "Калашник". Моето мнение е, че зад тези атентати в Брюксел по правило не стоят много хора. Може би десетина човека са достатъчни. Местата на атентатите са избирани според това, че там има неограничен достъп, без проверка на багаж. За това не се иска кой знае какви подготовки и умения", убеден е Симеонов.

Според него скоро няма да има атентати. Димната завеса трябва да се вдигне. На българите не трябва да се внушава страх. Това са акции на спонтанна реакции. "Атентаторите ще бъдат разкрити, защото Абдеслан е в ръцете на полицията", коментира още патриотът. Той подозира, че не Ислямска държава е автор на тези атентати. "Всички извършители ще се окажат местни граждани", смята той.