Вени Марковски: Хаирлия да е, днес Цветанов без имунитет, а утре и Бойко

Желанието на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да даде доброволно имунитета си на народен представител, ако прокуратурата реши да го разследва предизвика коментари в сациалната мрежа.

Ето какво писа един от най-големите критици на Цветанов Вени Марковски, който е автор и на прякара му Цвинокио:

„Хайде, на хаирлия да е! 

Днес - Цветанов, утре - Борисов. 

Вдругиден - обвинение, после съд и присъди за всички, които се подиграваха... не, които насилваха и злоупотребяваха със съдебната система! 

Не искам нищо повече от справедливост за онези, които се отнасяха най-безцеремонно с обществото, държавата и обикновените граждани. 

Разбира се, и аз съм човек, и аз искам нещо: много искам новият министър на вътрешните работи да НЕ излезе на трибуната в Парламента, за да чете СРС-та от разговорите на Цветанов и Борисов. 

Възстановяването на държавата започват от спазването на правилата тъкмо от хората, които сме избрали, за да ги защитават, а не както беше в случая с Цецерон - да ги погазват. 

Ще кажете: "Ама как може, той нали е виновен?!" И ще ви отвърна: 

- Не, Цветанов е невинен до доказване на противното - също както невинни бяха всички, набедени от него за престъпници. Разликата между идиотите, които ни управляваха, и нас - нормалните граждани, е ясна: ние не можем да газим законите, за да се разправяме с политическите опоненти. Надявам се новите управляващи спешно да премахнат безконтролното следене по телефона и в Интернет, а спестените сто милиона лева да прехвърлят за социални нужди. Няма да има по-голямо наказание за преждеуправляващите (мръсна дума), за които СРС-тата бяха жизнено необходими - като слънцето и въздуха за всяко живо същество, от това да видят как тъкмо тези пари се използват за нещо наистина полезно.