Влади Горанов напуска парламента, остава верен на ГЕРБ

Народният представител от 24 МИР-София от парламентарната група на ПП ГЕРБ Владислав Горанов е подал днес заявление до Народното събрание, в което заявява, че подава оставка като народен представител.

На основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Конституцията на Република България и в израз на моята лична воля, подавам оставка като народен представител, заявява Владислав Горанов. Във връзка с горното, моля Народното събрание да прекрати пълномощията ми на народен представител, допълва той.

Заявлението е постъпило в деловодството на парламента днес в 12:04 часа. То е адресирано до Народното събрание чрез председателя на парламента Михаил Миков.

 Мотивите да напусне Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги е искал да бъда експерт и да участва в процесите като експерт, обясни  Владислав Горанов - бивш заместник финансов министър в кабинета "Борисов", цитиран от Фокус.

„В 42-то Народно събрание по никакъв начин не може да се прави реална политика и да бъда полезен както на тези, които са ме подкрепили на изборите, така и на самия себе си. Затова предпочетох са напусна парламента, да запазя позицията си на човек, който сред приятелите си винаги е бил експерт, професионалист и да продължа по пътя си, занимавайки се с частни проекти. Ако наблюдавате процесите през последните месеци, начинът, по който се прави политика в това НС, лично мен като сравнително млад човек не ме удовлетворява", каза още Владислав Горанов.

Малко по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че излизането на Горанов от парламента е негово лично решение, но той остава да работи за партия ГЕРБ.

Вчера проведох разговор с Владислав Горанов, в който той ме информира, че повече не желае да бъде народен представител, поради невъзможността да се развива пълноценно, заради неработещия парламент и аз се съгласих, се казва в съобщение от пресцентъра на партията - по повод оставката на Влади Горанов.

Борисов подчертава, че Влади Горанов е един от най-добрите експерти в ГЕРБ, който високо цени.

"Още в началото на ГЕРБ, го привлякох към партията, именно заради високата експертиза, която притежава. Горанов остава наш експерт и винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава. Оттук-нататък г-н Горанов ме информира, че ще се занимава с частни проекти. Пожелавам му успех и ще продължим да работим заедно”, казва още бившият премиер.