Волен е Местан разиграха фалшив скандал в НС

Лидерът на Атака Волен Сидеров и Лютви Местан на ДПС майсторски разиграха първия сакндал на конфронтация в новия парламент.

Във встъпителното си слово Сидеров още в самото начало предупреди политиците да знаят, че Атака няма нищо общо с антиконституционната партия ДПС. С нея работеше ГЕРБ, която осигури чадър върху всички депутати и лидера им Доган, посочи Сидеров.

Само минути след изказването му Лютви Местан поиска думата за процедурно изказване и обяви, че ДПС не е противоконституционна партия и затова има решение на КС. Според него думите на Сидеров са обида за половин милион избиратели на ДПС.

Какво ви става бе, приятели. Иначе сме хубави и подчтенни хора, но когато стъпим на тази трибуна, се случва нещо друго. Дайте да забравим омразата и конфронтацията, призова от трибуната дуайенът Стефан Данаилов.

Конфликтът между Доган и Сидеров явно имаше за цел да впечатли електората и на двете партии, които сега трескаво се питат как така Атака и ДПС ще управляват заедно. Спорът обаче бе по-скоро театрален и фалшив.