Яне Янев: Бареков пращал свой човек да иска пари от Цветан Василев

Най-малката сума, която лидерът на ББЦ получил от банкера, била 300 000 лв.

Преди два дни Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” реши да подаде сигнал срещу Николай Бареков и Цветан Василев до Върховна касационна прокуратура, след като разгледа няколко документа”, заяви по Нова телевизия председателят на партията Яне Янев.

Янев отказа да даде подробности по документите, защото са следствена тайна. Но потвърди, че от Василев към Бареков имало кешови трансфери през трето лице. „Според нашите юристи „България без цензура” е почти 100% финансирана незаконно”, каза той. По думите му всеки месец посредник - физическо лице, отивал при банкера и посочвал исканите от Бареков суми за финансиране на ББЦ. Сумите са различни и големи, растяли с приближаването на евроизборите. Най-малката сума била 300 000 лв. за един месец. Според Анев парите са осчетоводявани като съвсем различна дейност, а не като финансиране на политическа партия.

Той посочи, че за медийната политика на ББЦ са отишли над 2 млн. лв. Тези пари минавали през рекламна агенция и оттам тръгвали към определени медии.