Яне Янев: Кунева е стара, колкото столетницата БСП, Ахмед Доган и Костов

Лидерът на РЗС бил прекалено млад, за да обича бившата еврокомисарка. Яне Янев отново изригна с цветущи фрази срещу опонентите си в Нова ТВ.

Кулминацията в предаването на Цветанка Ризова беше атаката му срещу бившата министърка и еврокомисарка Меглена Кунева. На въпрос на водещата защо лидерът на РЗС не харесва Кунева, той отговори, че не ставало въпрос за „харесваме се или нехаресваме се”. „Ние сме в различни възрастови категории”, пошегува се Янев и допълни, че партията й не е нов политически проект.

„Кунева е толкова стара, колкото Ахмед Доган, БСП и Костов”, каза още депутатът. Според него тя заблуждавала, че има около нея нови политици, но всъщност ставало дума за поредната политическа подмяна, с която отново иска да излъже българските граждани. „Кунева така и не защити като комисар българските потребители. Сега иска да покаже, че е антипод на Бойко Борисов, но не е, защото са извървели един и същи път. Всеки политик трябва да има собствен почерк”, добави още Янев. На въпроса дали не е в ролята на говорител на управляващите консерваторът отговори, че е в конструктивна опозиция на ГЕРБ.


Той отново лансира идеята си да бъдат давани бонуси на хора от държавната администрация, които са гласували. „Ако аз и някой друг кандидатстваме за работа на подобен пост и имаме по 20 точки, да се добави бонус точка за този, който е гласувал. Такава практика е въведена в 15 държави от Европейския съюз”, констатира Янев. В края на разговора лидерът на РЗС заяви, че според него Симеон Дянков и Бойко Борисов са най-успешните министри в този кабинет.

{fcomment}