Яне Янев: В правителството на ГЕРБ се е мишкувало, а Бойко не е знаел какво става

В прокуратурата и в съдебната система трябва да се проведе спешна операция “чисти ръце” и то без опойка. Оказа се, че в държавното обвиниени има лобита, които не са разделени какво да е становишето по отделни казуси и как по-ефективно да се борим срещу енергийната мафия, а лобито по интереси, корпоративни, финансови и лични. Това обяви по Нова ТВ лидерът на РЗС Яне Янев.

 

Той посочи, че в отишлото си правителство на ГЕРБ е имало мишкуване – тоест, главата не е знаела какво правят ръцете и краката. Едни министри разнасяли документи, а главата на кабинета не е знаела какво реално се случва, обяснява Янев. 

Опитът му да направи за пореден път пиар на “главата” – Бойко Борисов и да го оневини, е напълно несполучлив и нереален, защото ако мишкуването е било стил в управлението на ГЕРБ, то това е лоша атестация за Борисов като премиер, който  не е можел да се справи с проблемите. 

В желанието си да възвеличае Бойко Борисов Янев разкри, че Симеон Дянков бил свален от премиера, след като разбрал за корупционна схема – финансовият министър прехвърлил един хотел за няколоко милиона лева на морето на управление в офшорна зона. Това уж вбесило Бойко и той изгонил министъра си, патетично разказа Янев. 

Според него Мирослав Найденов е автор на скандалния запис, а лидерът на РЗС твърди, че четири години земеделският министър се славел именно с това, че прави непрекъснато нерегламентирани записи, като дори е запечатал на видеоматериали и оргии със свое участие.

=======