За русофилска дейност ли награди Радев СБЖ?

Снежана Тодорова и Румен Радев

Снежана Тодорова и Румен Радев

Държавният глава Румен Радев отличи днес Съюза на българските журналисти с почетен президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий“ по случай отбелязването на 175 години българска журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова, разкрита от комисията по досиетата като агент на ДС с псевдоним "Виолета", пък връчи на държавния глава плакет на Съюза на българските журналисти. 

В срещата участва и председателят на Съюза на журналистите на Русия Владимир Соловьов, който е на посещение у нас по покана на СБЖ.

Не е ясно точно за какви заслуги президенът награждава СБЖ, който е превърнат от председателят на организацията в русофилски инструмент за прокарване на кремълското влияние у нас.

Припомняме, че Тодорова забърка СБЖ в скандал с така наречената инициатива на АБВ "Движение за мир", чиято цел е в България да не се разполагат повече оръжия на НАТО,

Тодорова поднесе цветя и се поклони на паметника на съветските окупатори в „Борисовата градина” в чест на руския Ден за защита на отечеството, известен в годините на комунизма като празник на Червената армия, а след това включи в пропагандна инициатива на Руското посолство, представяща „постиженията” на Крим след анексирането му.