Заковаха сина на Златко Баретата със зареден пистолет

Синът на Златомир Иванов-Златко Баретата бе арестуван в Слънчев бряг, след като хвърлил в луда паника летния курорт.

16-годишният Алекс Иванов нагло размахвал зареден пистолет „Валтер“ 22-калибър, пред хотел „Хризантема” в центъра на Слънчев бряг, съобщи сайтът „Бесове”, като се позова на полицейски източници.

Хотелът нашумя след атентата на летище „Сарафово“. Част от израелските туристи тогава бяха резервирали нощувки именно в „Хризантема“.

Според информация на МВР-Бургас около 21,00 ч. снощи в близост до хотел „Хризантема” служители от бургаската жандармерия извършили проверка на 16-годишния А.И. от София. Полицаите установили, че е въоръжен с късо бойно оръжие „Валтер”, калибър 22, с един пълнител и девет патрони.

А.И. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Синът на Баретата е известен с буйния си нрав. Повече от ясно е, че той имитира подвизите на страховития си баща. Очевидно хлапакът не е санкциониран от родителското тяло за изцепките си. През юни синът на Баретата предизвика жестока кървава катастрофа на пътя Бургас-София край Шивачево. Сблъсъкът между лека кола и джип завърши с 4 овъглени трупа – 17-годишно момиче и трима мъже. Алекс и гардовете му, които били в Слънчев бряг за откриването на сезона, бързали за столицата и си устроили гонка. След трагедията Баретата призна, че щял да припадне, защото помислил, че детето му е сред загиналите. Видно е, че малкият хич не си е взел поука от инцидента.