Желю Желев: Борисов и Станишев да се обединят в името на нацията

След тримата професори – Михаил Кьонстантинов, Божидар Димитров и Николай Овчаров,  и бившият президент – максист Желю Желев, призова за общо управление на ГЕРБ и БСП.

Според Желев в момента има дефицит на лидери. Той смята, че сам един политически лидер не може да извърши необходимата промяна. Ако водачите на сегашните партии се заловят почтено с тази задача и поемат отговорностите, промяната би могла да се случи. Желю Желев продължи, че лидерите на сегашните партии трябва да се обединят около една много ясна и точна програма, според него обаче е малко вероятно Сергей Станишев и Бойко Борисов да постигнат такова обединение. Точно това трябва да се преодолее, ако се прави сериозна коалиция за управлението на страната. Всички партии имат свои програми, важното е обаче да се намери онази програма, която може да обедини необходимия брой политически партии и избиратели. Освен програмите на отделните партии, преписани от програмите на западните партии, всяко общество на дадения етап си има своя програма. 

”Бойко Борисов и Сергей Станишев да търсят такова обединение в името на националните интереси, за да се решат нещата, които на България са належащи на този етап, за да стане България една достойна за уважение страна в семейството на Европейския съюз. Приоритетите да се изнесат напред и да започнат да се използват природните дадености, всичко, което страната ни има и може да използва, да стане действително интересна страна и достойна за уважение”, категоричен е Желев.