Кипърската полиция откри останки на 7-ма жертва на серийния убиец

След продължило няколко седмици издирване кипърските власти са открили човешки останки в езерото Меми на острова, съобщава кипърският вестник „Филелефтерос“, цитиран от БТА.

Предполага се, че става дума за тялото на 6-годишното филипинско момиче Сиера, дъщеря на една от жертвите на обвинения за серия от убийства Никос Метаксас.

35-годишният армейски капитан беше задържан през април и призна за убийствата на пет жени, с които се е свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на две от убитите жени.

Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

С тялото, открито днес, броят на намерените останки от жертви на убиеца става седем. Телата на три от жертвите, румънка и 8-годишната ѝ дъщеря и филипинка, бяха открити в куфари в токсичното Червено езеро близо до меден рудник.

Според информация на „Филелефтерос“ полицията продължава да издирва три жени, които са разговаряли със заподозрения и все още не са открити.