Труповете в Киев растат, бунтът не спира (видео)

Нови погроми в Киев, мъртви тела се въргалят в центъра на украинската столица.

По информация на ВВС поне нови пет трупа има от сутринта. От мястото на събитията Кевин Бишъп съобщава:  „Видях пет мъртви тела в лоби бара на хотела ни. Много ранени получават медицинска помощ тук“, написа журналистът в Twitter.

Само минути по-късно фотограф на Reuters от площад „Независимост“ каза за други 15 трупа, подредени един до друг на земята и покрити с одеяла.

За момента няма информация дали всички или част от тези загинали влизат в общия брой на жертвите за последните 48 часа. Според различни източници след втората кървава нощ на сблъсъци между протестиращи и жандармерия в центъра на Киев загиналите са между 25 и 30 души, а ранените са стотици.

Междувременно стана ясно, че няколко украински спортисти на Олимпиадата напускат Сочи

заради насилието в родината им, съобщи Международният олимпийски комитет.

Същевременно, и към този час кървавите сблъсъци между протестиращи и полиция в центъра на Киев продължават. Въпреки нагледното примирие, сключено между президента Виктор Янукович и опозиционните лидери Яценюк и Кличко, в малките часове се стигна до нови мелета на Майдана.

Това се случва пред погледите на трима външни министри от страни членки на ЕС, които посетиха Украйна преди предстоящата следобед среща на външните министри в Брюксел. Те обаче напуснаха страната без да се срещнат с президента Янукович.

Очаква се на нея да бъдат обсъдени санкции срещу Украйна и лидерите ѝ.

Българската държава ще настоява за персонални наказания за властимащите - например забрана за издаване на визи за ЕС и замразяване на авоари.

 {youtube}2623716{/youtube}