"Хамас" остана без доказателството за "смъртоносния израелски удар" по болницата в Газа

Ракетата, която изстреляли евреите, "се изпарила", твърди говорителят на терористите Хамас Гази Хамид

Радикалното палестинско движение "Хамас" обясни, че израелската ракета, ударила болница в Газа, се е "изпарила", пише в. "Ню Йорк таймс".

Журналистите на изданието поискаха от представителите на движението да предоставят всички налични доказателства в полза на факта, че ракетата действително е поразила болницата. "Ракетата се е разтворила като сол във вода. Тя се изпари. Нищо не остана", заяви говорителят на "Хамас" Гази Хамад пред вестника в отговор на искането.

Световните медии са разпространили новината за удара по болницата в Газа веднага след като тя е била съобщена от медиите в Газа. Израел отрича обвиненията на противника, но те са подкрепени от арабските държави. След няколко дни властите в Газа промениха версията си за случилото се. Първоначално представителите на Газа и "Хамас" твърдяха, че при удара са загинали от 500 до 833 души, а сега най-често се назовава числото 471 загинали. Експлозията, както се оказа, е станала не в самата болница, а на нейния паркинг, посочва вестникът.