НСО: Твърденията за нова катастрофа с автомобил на службата са лъжа

Повод за изявлението са медийни публикации

По повод на медийни публикации Националната служба за охрана заяви, че не е имало нов пътен инцидент с кола на НСО.

"Твърденията за инцидент с брониран автомобил „Мерцедес Бенц“ на Службата са лъжа! Лъжа са и твърденията, че Службата е премълчала такъв. 
Нито един от експлоатираните в момента от Националната служба за охрана бронирани автомобили, в т.ч. трите новопридобити такива от висок клас „Мерцедес Бенц“, използвани за специализиран транспорт на президента, на председателя на Народното събрание и на министър-председателя, не е претърпявал инцидент." - се казва в изявление на службата. 

"Напомняме, че придобитите от НСО автомобили, както и всички други активи на Службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а се експлоатират по целесъобразност", допълват от НСО. 

"Националната служба за охрана апелира работещите в медии, които имат претенция да се наричат журналисти, да се придържат към етичните си професионални правила. Тези, които нямат такива, или нямат претенция да бъдат журналисти, призоваваме да не тиражират непроверена и откровено невярна информация по адрес на Националната служба за охрана и която невярна информация пряко или косвено се възползва спекулативно от името на институцията с политически цели в изборна ситуация. 
НСО винаги е готова да предостави всякаква информация относно дейността си, която не нарушава законовите норми за защита на класифицираната информация, както го е правила и досега", съобщават още от Службата." - се казва още в официалната позиция на Националната служба за охрана. /БГНЕС