Няма ли кой да озапти Ангелкова за руските туристи, Черноморието да пламне с COVID 19 ли иска ?

Министърът на туризма Николина Ангелкова не мирясва, сякаш много държи Черноморието да пламне с руски коронавирус. Тя съобщи в парламента, че  се водят преговори с руския министър на туризма и водещи туроператори.

В този случай обаче обменът на туристи щял да зависи и от това кога руснаците ще отворят границите си. А не от нас, разбира се. Няма ли кой да я озапти?

Коронавирусът  се разпространява изключително бързо в момента в Русия, а властите крият данните.  Страната е поне на трето място по брой заразени в света.

И вече усетихме това...Припомняме:

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 в област Шумен на работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода "Балкански поток" край Нови пазар.

 „Ситуацията е динамична, тежка, нормално е мерките, които взимаме да не се усещат". Това заяви на въпрос за оставката й Ангелкова в „Още от деня“ на БНТ

„Искам да благодаря на всички българи, които ще изберат българското Черноморие.

Всички изследвания, които сме направили последния месец показват, че 82 % от българите са посочили, че ще почиват на българското Черноморие.   

 Баркроловете са забранени за този сезон, предвид ситуацията в момента, съобщи Николина Ангелкова по време на блиц контрола в рамките на ресорната парламентарна комисия. Пред журналисти тя уточни, че предстои "Слънчев бряг" АД да изготви съответните указания в тази връзка, предаде БТА.

Именно в курорта среднощните алкохолни обиколки по барове, от които се възползват предимно много британски и други чуждестранни туристи, досега бяха изключително развити. Дори вече бившият вицепремиер Валери Симеонов води битка срещу тях заради шума, който се вдига от нощните заведения.

По повод предстоящото отваряне на ресторантите и в закритата им част от 1 юни, министърът каза, че заедно със здравното министерство се подготвят указания, които най-общо ще са аналогични на тези за откритите площи и терасите.

По отношение на предложението на министъра от 15 юни, в зависимост от епидемичната обстановка, да бъдат отворени дискотеки, нощни и пиано барове Ангелкова каза, че днес или утре да бъдат финализирани отново със здравното министерство указанията за отварянето им.

Министърът подчерта, че датата на отварянето на тези заведения е избрана и във връзка с подготовката на предстоящия сезон и планирането на организирания туризъм и на чартърния капацитет. Затова за България всяка предвидимост е важна и най-вече за конкурентното й предимство, допълни министърът като отново подчерта, че водещ критерий ще е епидемичната обстановка в страната.