Депутатът Кристина Петкова: Бях тръгнала с дъщеря ми към протеста

Разчитам на доблестта на Борислав Михайлов да се яви в спортната парламентарна комисия в сряда

Кристина Петкова

Кристина Петкова

Разчитам на доблестта на Борислав Михайлов. На това, че ще има очи и достатъчно смелост да се яви на изслушване в спортната парламентарна комисия в сряда. Това каза в ефира на бТВ заместник-председателят на ДСБ Кристина Петкова.

"Това, което гледахме вчера, е недопустимо на всякакви нива, включително на човешко. Бях тръгнала с дъщеря ми към протеста, но видях кадрите и прецених, че няма как да я заведа там", добави тя.

По думите на Петкова, нито Васил Терзиев, нито министърът на спорта Димитър Илиев носят отговорност за кървавото меле в центъра на София вчера. 

"Няма как кметът на София да носи вина за снощното развитие на събитията, защото този протест е по уведомителен, а не по разрешителен режим. Може колегите да се опитват да прехвърлят вината на кмета или спортния министър, но истина е, че задължението за опазване на обществения ред е на вътрешния министър", добави тя.

И припомни изказването на Калин Стоянов, който публично заяви, че не очаква конфликти на провелия се протест срещу ръководството на Българския футболен съюз, което се оказа в тотален разрез с реалността.  "По същото време той отива на кино, когато се чупят глави на хора, когато мирни граждани биват бити. Да търсим отговорност от някой друг, освен от вътрешния министър, е несериозно", категорична бе Кристина Петкова.