Кметът на община Твърдица дари 500 лв. лични средства на болницата в Сливен, призова гражданите за съпричастност

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

Кмета на община Твърдица, г-н Атанас Атанасов и зам. кметът на Община Твърдица г-н Петко Ненов  направиха дарения от по 500 лв. лични средства на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен. Община Твърдица призовава всички граждани от общината и живеещите в различни части на страната и света, но милещи за своите близки в Твърдица да проявят отговорност и съпричастност и в зависимост от своите възможности да подкрепят тази високоблагородна кауза. 

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” гр. Сливен изказва дълбока благодарност към гражданите и фирмите, които продължават да даряват средства на болницата. На 17.03.2020 г. беше предоставена сметка за закупуване на дезинфекционни апарати и за три дни бяха набавени необходимите средства. Тогава болницата поръча и един апарат за дихателна реанимация, който е изключително необходим за тежко болни пациенти. Средствата, които продължават да постъпват ще бъдат използвани за покриване на разходите за апарата и идеята е да бъде поръчан още един. Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров благодари на всички за благородния жест и уверява настоящите и бъдещи дарители, че средствата ще бъдат използвани за спасяването на човешки животи в създалата се ситуация с разпространение на вируса в страната.
Ето и  дарителската сметка: Титуляр: МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” АД Сливен В лева Банка: ПИБ АД кл. Сливен IBAN: BG92 FINV 9150 10BG N0AX 39 BIC : FINVBGSF МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” АД гр.Сливен, бул."Христо Ботев” №1 ЕИК 119502733 № по ДДС BG119502733 Изпълнителен директор : Д-р Васислав Петрониев Петров.