Пиян чужденец към пловдивски медици, дошли да го прегледат: Ще ви убия!

Мъжът ударил единия лекар в лицето, опитал да ритне останалите от екипа и се наложило да го арестуват

Постоянно пребиваващ в България чужденец е заплашил с убийство пловдивски медици, дошли да му помогнат. За грозната проява на дребно хулиганство 53-годишният мъж се е сдобил с акт, а впоследствие и с глоба от Районния съд в Града на тепетата. 

На 9 юни около 15,30 ч. екип на Центъра за спешна медицинска помощ пристигнал на бул. "Санкт Петербург", в района на кръстовището с ул. "Лев Толстой". Медиците трябвало да прегледат мъж във видимо нетрезво състояние. При вида им обаче той започнал да сипе псувни върху тях и да ги заплашва с думите "Ще ви намеря" и "Ще ви убия", пише 24plovdiv.bg.

Обидите не спрели екипа, който, въпреки поведението на чужденеца, предприел медицински преглед. Тогава обаче почерпеният мъж замахнал с ръка и ударил единият от лекарите в лицето. Пробвал да ритне и другите присъстващи. Наложило се полицаи да го арестуват и отведат в Пето районно управление, където прекарал 24 часа.

Пред Районния съд нарушителят признал вина и изразил съжаление за стореното от него. Магистратите преценили, че най-справедливото наказание за него е глоба в размер на 200 лв.