Бащата на 19-годишния младеж, убил двама в Пловдив, също нямал книжка

Той е привлечен под отговорност заради това, че е предоставил колата си на лице без правоспособност

Бащата на 19-годишното момче без книжка, което катастрофира в събота през нощта в Пловдив и погуби двама свои приятели след удар в стълб, също остава в ареста за постоянно. Това постанови Окръжният съд в Пловдив.
 
Митко Дебелаков е без шофьорска книжка, няма основно образование, което се изисква за придобиване на такъв документ, но пък има личен автомобил. 19-годишният младеж, който също няма книжка, се е качил пиян в автомобила с тримата си приятели.
 
"По негови твърдения синът сам си е взел ключовете  и аз не мисля, че тука се касае за престъпление от страна на обвиняемия", заяви адвокатът на задържания баща Георги Желев и отбелязва, че родителят по време на инцидента е "спал в долния апартамент".
 
Бащата Митко Дебелаков беше доведен в съда с белезници. Отрече във фаталната вечер да е давал на сина си ключ от колата. И поиска домашен арест, защото не бил виновен за катастрофата.
 
"Ключовете стоят на колата и синът му много добре знае. Те живеят в една къща", каза прокурорът Георги Пенев.
 
Родителят е привлечен под отговорност заради това, че е предоставил колата си на лице без правоспособност.  
 
Бащата няма завършен осми клас, няма и книжка. Купил си е колата на разсрочено плащане. Той е закупил автомобила три дни преди инцидента от автоморга.