Съд е разрешил на "Нотариуса" да промени ЕГН-то и фамилията си

Мартин Божанов

Мартин Божанов

"Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име, показва проверка", потвърди пред БНТ вътрешният министър.

Калин Стоянов уточни, че смяната на единния граждански номер, както и на фамилията, е извършена със съдебно решение преди 2000 година.

"Извършена е промяна в ГРАО на фамилното име на Мартин Ангелов Божанов, като преди това той е бил Мартин Ангелов Ангелов. Като освен промяна във фамилното име, имаме промяна и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов. Сега предстои в спешен порядък да извършим проверка на място в ГРАО, за да установим кой, как, по какъв начин и с какви мотиви и на какво основание е станало това", заяви Калин Стоянов.

"Разпоредихме и проверка относно това да видим в коя от структурите е имало сигнали, както явни, така и оперативни по отношение на Мартин Божанов. И вчера пред вътрешна комисия аз ясно го заявих, че през времето, през което бях директор на ГДБОП ние работихме изключително активно по този човек, събрахме доста материали, като всички са изпратени на прокуратурата и по тях има образувано досъдебно производство. В момента предстои да установим и други такива подобни сигнали, които вероятно са работени в службите, но на този етап проверката не е приключила", обясни той и добави, че в понеделник ще има резултат.