Спецсъдът забрани на Пламен Бобоков да пътува в чужбина

Пламен Бобоков

Пламен Бобоков

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина, съобщава БГНЕС. Бизнесменът, към когото са повдигнати три обвинения, поиска да бъде отменена ограничителната му мярка за напускане на пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави. 

Според съда това би довело до риск той да се укрие от правосъдието. Същото е становището и на държавното обвинение, което определи мярката като необходима. 
Междувременно съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. 
Според защитата му обаче то не може да бъде осъществено напрактика заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението. 

"Нямам никакви намерения да се укривам", заяви Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че у нас има семейство с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.