Убиха 52-годишен мъж в Силистренско за един телефон и 20 лв.

Служители на РУ-Тутракан и ОДМВР-Силистра разкриха и задържаха 37-годишен, извършил тежко криминално престъпление. Полицейските действия стартирали вчера, когато бил  получен сигнал за намерен на улицата в близост до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. 

Незабавно пристигналият на адреса полицейски екип установил смъртта на мъжа, а при огледа – множество следи от насилие по тялото му. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите изяснили, че по-рано през нощта жертвата и 37-годишен са били в обща компания заедно с други мъже от селото. 

След възникнало между тях спречкване по-младият мъж е нанесъл с твърд предмет смъртоносните удари на опонента си, като преди това отмъкнал от него мобилен телефон и 20 лева.

Инкриминираните вещи били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението. Мъжът, който има криминалистически регистрации в полицията бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. За съпричастност се проверява и 20-годишен, който също е задържан. 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.