23 години след смъртта на Ванга - президент, владика и прокурор с лична изповед за нея в нов документален филм

Кирсан Илюмжинов с бившия игумен на Роженския манастир владика Йоан

Кирсан Илюмжинов с бившия игумен на Роженския манастир владика Йоан

Първият президент на република Калмикия в Руската федерация и президент на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов започна активна рекламна кампания в Twitter на най-новия филм за петричката пророчица леля Ванга. В Русия премиерата ще бъде в края на май, а в България в началото на юни.

Преди дни в Twitter Илюмжинов, чийто профил е следен от хиляди международни политици, бизнесмени и спортисти, написа: „По покана на автора взех участие в новия руско-български проект – двусериен документален филм, посветен на великата българска пророчица, в който има много сензации, неизвестни факти, ексклузивни материали, включително и последната изповед на Ванга. Около нея днес има достатъчно много спекулации, но се надявам, по-скоро съм уверен, че новият руско-български филм с работно заглавие „Цялата истина за Ванга и Ванга – човек и феномен” ще развенчае много митове. 

Интервюто с владиката архиепископ Йоан е един от ключовите фрагменти в новия филм за Ванга”. Под коментара си Кирсан Илюмжинов е публикувал своя снимка с бившия игумен на Роженския манастир владика Йоан. Политикът-шахматист всъщност е вдъхновител за най-новия филм за нашата пророчица, която е много известна и обичана в Русия, Македония и България. Той се срещнал с нея в Рупите преди много години, чрез сценариста и режисьор на филма Стоян Петров. Още на първата среща, когато бил едва 30-годишен бизнесмен без всякакъв афинитет към политиката, Ванга му предсказала, че ще стане президент на страната си. Освен интервюто с изповедникът на Ванга владика Йоан Богослов, който за пръв път проговаря за близките си отношения с петричката пророчица, във филма ще говорят още проф. Недим Генджев, шофьорът на леля Ванга - Жоро Търнаджиев, бившият прокурор и осиновен син на пророчицата Димитър Вълчев, прессекретарят на Борис Елцин - Сергей Медведев, и много др. Във филма за пръв път ще се видят и чуят предсказанията на Ванга за България, Русия, Америка и Япония, както и предупреждението й, че светът е на прага на Трета световна война. Премиерата на документалния филм в София ще е в началото на юни (зала 1 на НДК – 7 юни ), а предстои и излъчването му в САЩ, Eвропа и Канада, които също са проявили интерес към лентата.