Общинският шеф на БСП в Търново подаде оставка, предпочете гурбета в Англия

Причините са комплексни, но в никакъв случай не е свързано с партийните му дела

Стефан Стефанов и съпругата му в Лондон, снимка: Фейсбук

Стефан Стефанов и съпругата му в Лондон, снимка: Фейсбук

Общинският председател на БСП във Велико Търново Стефан Стефанов се отказа от поста, защото избра да замине на гурбет в Англия.

Младият активист е депозирал оставка в партийния съвет с мотив, че е в чужбина, а в събота съпартийците му ще избират на конференция нов председател на местната структура, пиши "24 часа". Най-големи шансове да го наследи има съименникът му Стефан Антонов, който в момента изпълнява временно длъжността. От партийния актив са изненадани от решението на Стефанов в навечерието на местни избори, защото бе сред перспективните млади на БСП, а името му дори се завъртя като възможен кандидат за кмет на старата столица.

Той е и общински съветник в местния парламент, но не се е появявал на сесии от Великден. Оставка там не е депозирал, но и вече не получава пари в тази си функция. Те се дават само за участие в заседания, обясни шефът на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

“Имаме по правилник възможност да вземем решение за освобождаването му при отсъствие от 3 поредни заседания или 5 за годината, но говорих с него и каза, че ще изпрати
оставката си по мейла”, обясни Спиридонов. Това означава, че през август клетва ще положи нов червен съветник.

Стефан Стефанов е юрист по образование. Роден е през 1982 г. Бе зам.-областен управител на Велико Търново при кабинета “Орешарски”. Дълги години бе лидер на местната структура на Младежкото обединение в БСП. Бил е член на Националния съвет и на Изпълнителното бюро на партията, кандидат за депутат. Преди да избере да емигрира, Стефанов работеше в адвокатска кантора в града, но явно перспективите на Острова са натежали за избора му да загърби политиката и да потърси късмета си извън България.

“Не мисля, че заминаването ми в чужбина е новина - зад граница са между 2 и 3 милиона българи! Няма драма нито за единствената партия, от която съм част в обществен план, нито за мен и семейството ми в личен план”, коментира пред “24 часа” Стефанов от Острова.

Нямало е огорчение от работата му в БСП. Оставал с топли чувства към много верни другари и приятели. “Причините са комплексни, като нито една от тях не е свързана със страх или чувство за недооценяване. На този свят каквото има да се случва, се случва!”, каза той.

Стефанов призна, че не му е било лесно да вземе решение да емигрира. Направили го заедно със съпругата му, като отчели мнението на голямата им дъщеря Мария. “Надявам се скоро да се съберем цялото семейство тук”, каза Стефанов. Той не конкретизира с какво се занимава в Англия. “Нормална работа, нито е тежка, нито е “черна”. Е, не съм управител на националната им банка, де”, пошегува се ексобщинският шеф на търновските социалисти.