Напрежение в Белозем: Роми искат вендета срещу фермера, убил крадец в имота си

"Кръв за кръв", заканиха се приятелите на загиналия

Кръв за кръв ще има, заканиха се в ромската махала на Белозем, където е живял убитият Петър. Преди минути в селото се завърна Ангел Гаджев, който е бил заедно с Петър минути преди убийството. "Не сме били във фермата на кипъреца. Бяхме в люцерната на два километра, когато той пристигна с джипа и ние с другия Ангел избягахме с каруците, а Петър остана. Видях как фермерът блъсна Петър и започна да прави кръгчета в люцерната, газейки го'', разказа Ангел, цитиран от "Марица"-Пловдив.

31-годишният Петър оставя сираче, 8-месечно бебе, а съпругата му е бременна в шестия месец. Майката на убития Петър - Фанка, е в шок от случилото се. "По-добре да не излиза от затвора. Господ да го накаже, върна ми детето на парчета", изплака майката.

Както е известно, фермерът Димитакис Пирилис блъсна с джипа си Петър Гаджанов и го уби на място. Екшънът се разиграл в неделя около 1 часа. Според запознати ромите отишли да крадат от окосената люцерна на фермера. Той живее от 10 години в Болярино и има голяма кравеферма.