Пиян водач преобърна ТИР с жито край Сандански

Инцидентyt с 53-годишният водач на автомобил с пазарджишка регистрация е станал към 6:20 ч. тази сутрин на 5 км след Сандански в посока Кулата.

Пиян водач на ТИР, превозващ жито за Гърция, е преобърнал камиона на главния път Е-79 край Сандански. Инцидента с 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е станал към 6:20 ч. тази сутрин на 5 км след Сандански в посока Кулата.

При разклона за с. Демяница, където е създадена временна организация на движението, водачът на товарния автомобил от град Пазарджик вижда късно отбивката надясно и се преобръща в канавката. Временната организация е създадена заради строителството на ЛОТ-4 на магистрала "Струма". Пробата с полевия тест показала 1,07 промила алкохол в издишвания от водача Й.И. въздух. Шофьорът не е е пострадал. Разпилялото се жито се събира, трафикът не е затруднен, тъй като камионът автомобила се е обърнал вдясно извън пътя.

Втора катастрофа стана почти по същото време на Е-79 край Сандански. На 1 км след преобърналия се ТИР с жито, при пътен възел Петрич-Мелник, челно се блъскат отново ТИР и пикап "Форд". За щастие няма пострадали. Пътният инцидент е станал на знак "Стоп".