Славея Сиракова за майките на деца с увреждания: Повръща ми се от такива

Системата няма как да убие нещо или някой, всеки от нас изгражда своя собствена система, пише дъщерята на Наско Сираков и Илияна Раева

Славея Сиракова с баща си Наско Сираков

Славея Сиракова с баща си Наско Сираков

Дъщерята на Наско Сираков и Илиана Раева - Славея атакува във фейсбук майките на деца с увреждания. Според нея исканияат им от последните дни са просто "вдигане на патардия" и едва ли не самите те са виновни за положението, в което се намират.

"Системата няма как да убие нещо или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители, създали потомство и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка!..“, пише Славея Сиракова.

„Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!", завършва Сиракова.

Постът в страницата й в социалната мрежа предизвика буря от възмущение. Десетки се включиха в коментарите с призив да се засрами. Вероятно по тази причина по-късно постът беше изтрит.