Спецагенти нахлуха по погрешка в дома на столичанин – обявиха го за кибер престъпник

Оказва се, че от неговия айпи адрес веднъж е комуникирано с престъпниците. В последствие обаче се оказва, че Мартин обаче няма никаква вина

Спецагенти нахлуха по погрешка в дома на столичанин и го обявиха го за опасен кибер престъпник, който е източвал кредитни карти. За абсурда съобщи потърпевшия Мартин Христов в ефира на Нова телевизия.

Баретите са тарашили дома на невиния човек и го изкарват с белезници в 7 сутринта. Човекът е обвинен, че е свързан с престъпна група по източване на кредитни карти чрез скиминг устройства. По време на обиска Мартин е вкъщи със семейството си. Детето му е в съседната стая. Агентите обръщат дома наопаки, търсейки „доказателства” за вината на „престъпника”.

След това го изкарват на улицата с викове. „Стана страшен цирк. Събраха се хора от квартала. Мен тук всички ме познават. С включен буркан ме прекараха през цяла София. Пет часа ме държаха и ми казаха, че имаме два месеца да се изнеса от този апартамент”, разказва възмутеният гражданин. Оказва се, че от неговия айпи адрес веднъж е комуникирано с престъпниците. Мартин обаче няма никаква вина. Компютърен специалист коментира, че ако рутерът не е добре защитен от съседния апартамент и улицата може да се влезе в неговия интернет. „В крайна сметка излиза така, че сякаш ти си комуникирал с този адрес”, коментира експертът.

„За мен това е пълен абсурд. И ако това е начинът европейските служби да си търсят престъпниците... Аз се чувствам сякаш в момента сме 74-та година и някакви милиционери идват и си правят каквото искат”, коментира ядосано Мартин.
Междувременно върнали техниката на Мартин – малко поочукана, но в изправност. В последствие единият от французите се извинява за грешката.