Среднощна полицейска обсада на Костенец, продължава издирването на Стоян Зайков

Валентин признал пред Trafficnews, че ако говори пред камера, Зайков може да посегне на живота му.

Силите на реда издирват 43-годишния Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. 

В сряда обаче, полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда, информира Нова телевизия.

Все още няма категорични данни, че заподозреният за убийството от миналата седмица е категоричният извършител на престъплението от вчера, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че издирваният Стоян Зайков и застрелят Валентин Петров не са имали пряк конфликт, били в чисто човешки отношения.

„Досега няма сигнал някой нещо да е видял. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително“, коментира още Иванов.

По думите му обаче новото убийство най-вероятно е извършено с огнестрелно оръжие.

Валентин признал пред Trafficnews, че ако говори пред камера, Зайков може да посегне на живота му. Допускал, че може да се укрива на тавана на къщата му, без да знае.

Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изчезването на Зайков. След поредното убийство в Костенец, в издирването на извършителя се включи целият отряд за борба с тероризма и екипи на жандармерията.

Специалните части претърсват къща по къща.