Общинарите от ВМРО поискаха премахване на мигрантските центрове в София

Обявиха се и против разкриването на нови на територията на цяла България

Общинските съветници от ВМРО – БНД в София са твърдо „за“ премахването на мигрантските центрове в кв. „Овча Купел“, „Враждебна“ и „Военна рампа“. Също така те са против разкриването на нови такива на територията на столицата, и на територията на Република България. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Гражданите на София не са забравили кризата от 2013 г., когато на територията на държавата ни бяха допуснати нелегални имигранти от Африка и арабския свят. Мигрантските центрове в споменатите райони на София бяха препълнени и проблемите за жителите на тези квартали не закъсняха – ограбени магазини, кражби, сбивания по улиците, изплашени жени (обект на сексуален тормоз от нелегалните мигранти), изнасилвания - дело на същите мигранти, трафик на хора без документи, както и пренос на пари и багажи с неясен произход. 

Наръганата с нож Вики, изнасилената студентка от Нов български университет, двата сигнала за изоставен багаж в центъра на София са част от случаите, които говорят, че не бива да има мигрански центрове на територията на столицата. Но освен това жителите на кварталите „Овча купел“, „Враждебна“, „Орландовци“ и „Надежда“ алармираха чрез множество протести за напрежението в районите с мигрантски центрове. 

Свободното придвижване на мигрантите превърна пл. „Лъвов мост“ в територия, през която жителите и гостите на столицата ни се страхуваха да преминават. Понастоящем и днес територията на Лъвов мост е събирателен център на станция на метро, спирки на автобуси и трамваи, които се използват от по-възрастното население, за да достигнат до Женския пазар. Предстои нова опасност Лъвов мост да се превърне в афро-азиатска стена, през която преминаването да е невъзможно, нежелателно и опасно. 

От друга страна мюфтийството се възползва от количеството мигранти с мюсюлманско вероизповедание и се повдигна въпроса за втора джамия в София. Разрешително за строителство на втора джамия няма, но ВМРО разкри наличието на такива нелегални храмове в кварталите „Люлин“, „Орландовци“ и „Кремиковци“. Това са обекти, които се посещават и от мигранти с неясни идеология, цели и занимания. 

Новата мигрантска вълна от Турция към България може да бъде преносител на бойци на Ислямска държава. Съществува риск от разрастване на радикалните ислямски течения, каквито имаше в махалата в Пазарджик. Неконтролируемото навлизане на територията на страната ни може да донесе различни болести и епидемии, категоричен е Владимир Митов – председател на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет. 

Новото нахлуване на нелегални мигранти от Р. Турция заплашва препълването на мигрантските центрове, както и нуждата за откриване на нови такива. Ние от ВМРО заставаме зад гражданите на София и алармираме, че сигурността в столицата и в страната ни ще бъде застрашена. Затова съществуващите центрове в София, а и в други места на страната, трябва да бъдат закрити, а в случай на навлизане на нелегални мигранти през държавната граница, те да бъдат задържани в центрове до границата и депортирани обратно в страните си по произход.