Референдумите на Слави и Възраждане - важна стъпка към откъсване ни от цивилизования свят и притегляне обратно към евразийското бунище

Авторът

Авторът

Огнян Минчев*

Две руски партии в България събират подписи за два референдума. Първият - за практически отказ от въвеждане на еврото у нас, въпреки, че според присъединителния договор на страната ни в ЕС приемането на еврото е наше задължение, макар и необвързано с конкретен срок. Вторият - за въвеждане на президентско управление в България, което - особено в условията на текущата политическа криза - ще доведе до практическо унищожаване на демократичната система в полза на евразийски тип диктатура, за каквато вече почти две години "загрява" настоящия обитател на Дондуков.

Българският гражданин като "политическо животно" е преимуществено прагматичен и умерен човек, което се доказва от относително малкия дял на подадени гласове за крайни популистки партии и политически програми. Макар и често да приказва гневно и радикално, средният българин си дава ясна сметка за това какво печели и какво губи от своето разумно поведение, особено в епоха като днешната, в която сравнително доброто материално положение на българския народ се дължи в немалка степен от принадлежността на България към Европейския съюз.

Две неща са в състояние да "преобърнат колата"

на българския прагматизъм и умереност в политическото поведение на средния българин. Първото от тях е нашата прословута склонност да "правим на инат". Когато се гневим, когато сме озлобени или завиждаме, преминаваме към модела "ще си изкарам едното око - да се смеят на тъща ми, че има кьорав зет". Еврото, ЕС и парламентарната демокрация са елементи на статуквото в България, от което нарастваща част от българите не са доволни. И знаят, че за тяхното недоволство не са виновни нито еврото, нито ЕС, нито парламентарната демокрация. Виновни са тези, които в България управляват текущото статукво. Тези хора са подозирани за това, че крадат, че са безотговорни, че обслужват собствените си интереси - групови и лични - в ущърб на обществените и са готови да наложат на обществото какви ли не изпитания, само и само да се закрепят "горе", особено - на власт. Щом е така - мамицата им! Друго не можем да им направим, но поне "ще им дръпнем черджето".

Вторият фактор, обслужващ българското поведение "на инат" е продължаващата повече от десетилетие мащабна пропагандна - хибридна война на кремълския режим срещу България със средствата на български продажници - русофили, обслужващи московския интерес и в политиката, и в медиите и в институциите на държавата. Кремълската пропаганда налива щедро вода в мелницата на българското недоволство, като системно рисува бялото като черно и обратно. Според кремълските дьонмета България не е била никога толкова зле и то поради "факта", че Европа и НАТО я ограбват и командват. Така московските господари на българската пета колона безсрамно обръщат цветовете. Безскрупулният колониален грабеж чрез Газпром, Лукоил и другите руски монополисти в България, осигуряващи си свръхпечалби от няколко милиарда долара годишно се прикрива с обвинения за "грабеж" от страна на Запада, при положение, че от ЕС ние ежегодно получаваме други милиарди - като фондове за развитие. Но не се развиваме (или се развиваме много бавно) защото ги крадем с помощта на руските "братушки". 

Обърнете внимание - рупорите на хибридната война никога не говорят за това

каква е алтернативата на България като член на ЕС и НАТО?

Има ли някакъв друг, евентуално по-добър модел за живот и развитие? И правилно не говорят. Защото ако предложат за такъв модел Русия и на най-глупавия българин ще му просветне, че искат да го водят в евразийската кочина - която повече или по-малко е позната на мнозина в България. Верно, позната е на по-старите поколения. Младите можеш по-лесно да ги лъжеш - нито знаят руски, нито са били в Русия. На такива "вечната дружба" можеш по-лесно да я продадеш. Но не - алтернатива не се споменава в кремълската пропаганда на българска земя...

За сметка на това в посока Запад тече черна, мътна река от злоба и лъжа, призвана да отмие здравия разум на българина и да подсили естествената му склонност да "прави на инат" когато е гневен и озлобен. Кремълските стратези са добри професионалисти в разгарянето на злоба, гняв и конфликт. Така те управляват своята империя от столетия. През последното десетилетие те успяха да зарибят немалко българи с отровната лъжа за "лошата Европа" и да насочат растящото недоволство от статуквото в България в посоката на Запада и Европа. Днес вече е време за практическо действие на продажната пета руска колона в България.

Двата референдума са важна стъпка към откъсване на страната ни от цивилизования свят и притеглянето й обратно към евразийското бунище. Отказът от еврото ще отслаби българската принадлежност към ЕС и ще улесни продължаването на системния колониален грабеж на България от Кремъл. Въвеждането на президентско управление ще осигури първите важни стъпки към премахване на демократичната система и подчиняването на българската държава пряко на едноличната власт на едно или друго мекере на колониалния емисар Решетников. 

Аз не зная какви ще бъдат резултатите от тези референдуми - ако изобщо те се проведат. Склонен съм да разчитам на здравия разум на средния българин, който смята добре. Но нека припомним, че Господ дава, но в кошара не вкарва. Ние сме оставили кремълските дьонмета спокойно и безнаказано да тровят душите и разума на милиони българи, без да си даваме и най-малкия труд да станем и публично да кажем - черното е черно, а бялото - бяло. Медиите ни са отровени от гнусна кремълска пропаганда. Руските партии, организиращи референдуми за подчинение на България на Москва си "развяват коня" несмущавани нито от конституция, нито от закон, нито от граждански отпор на лъжите и манипулациите. Чувам - тръгнали и да бият тези, които се осмеляват да им се противопоставят. Абе, къде изчезна г-н Веселин Марешки? Той навремето добре се оправяше с един от тия...

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg