Тръмп е неизбежната сметка, която икономическите и културни либерали трябва да платят за своята арогантност

Той нямаше да дойде на власт, ако Буш младши не унищожи позициите на САЩ като световна сила и слабото управление на Обама

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Огнян Минчев*

Не бързайте да отхвърляте твърденията в текста на Момчил Дойчев. Тези твърдения са верни. Егоизмът на глобалните финансово икономически елити остави милиони хора и цели региони в Америка без работа. Същото се вижда и в Англия - в Midlands, и на север. Потресаваща е социалната дегенерация на цели градове и общности, доведени до статут на гета - в Англия и в Америка (Детройт). Всичко това бе направено от алчност - за да се ползва евтината работна ръка и достъпа до ресурси в Африка, Азия, Китай...

Културните войни, които левите радикали водят с традицията, религията и ценностите на своите общества в името на поредни антихуманни утопии - мултикултурализъм след комунизма, дегенерация на базисни социални и биологични човешки структури - пол, традиционно семейство, уважение към собствената традиция - всичко това създава рикошет на радикализиращи се в полза на традицията и статуквото общности.

Тръмп нямаше да бъде възможен ако преди него Буш младши не унижи позициите на Америка като легитимно призната световна сила с фиаското в Ирак. Тръмп нямаше да дойде ако не беше слабостта на президентството на Обама - особено на международната сцена, безусловното изтегляне от поети отговорности и позиции.

Голямата част от привържениците на Тръмп не изглеждат красиво - факт. Както не са красиви и новите мултикултурни хунвейбини и старите финансови корпоративни елити, предали собствените си народи в името на неутолимата си алчност за свръхпечалби на нерегулирания от никого и от нищо глобален пазар.

Тръмп е неизбежната сметка, която икономическите и културните либерали трябва да платят за своята арогантност в безогледна ескалация на собствените си интереси и екстремни възгледи срещу интересите и живота на огромни маси от хора. Съжалявам!

*Коментарът е публикуван на страницата на автора във Фейсбук. Заглавието е на Faktor.bg