Опасните афери на Джон Кенеди: Обаждане от Мерилин Монро шокирало Джаки

снимка: стопкадър от видео

снимка: стопкадър от видео

Джон Кенеди е един от най-младите президенти в историята на САЩ. Конспирациите по негов адрес започват от подозрения за връзки с мафията и стигат до скандални афери, поне 6 от които са се смятали за заплаха за националната сигурност на САЩ, пише edna.bg.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON, попаднахме на документалния филм „Жените и скандалите около Джон Кенеди“, в който свидетели и биографи споделят любопитни подробности от живота на президента.

Филмови звезди, омъжени дами от висшето общество, секретарки, стюардеси и компаньонки – вкусът на Кенеди към женската красота не познавал граници.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Мерилин Монро, една от многото актриси, покорени от чара му, също била смятана за заплаха за националната сигурност заради връзки с комунисти и лабилната си психика.

Няколко месеца преди смъртта си Мерилин позвънила в дома на Кенеди, разкрива биографът Ранди Тараборели в книгата „Jackie: Public, Private, Secret“, която бе публикувана през юли тази година.

Кратката връзка между Мерилин и Джон Кенеди се е случила около март 1962 г. Тараборели отбелязва в книгата, че през април същата година Джаки Кенеди е получила телефонно обаждане в спалнята си от Монро, докато е била в резиденцията на семейството в Масачузетс.

Актрисата, чийто отличителен глас веднага бил разпознат от г-жа Кенеди, потърсила Джон, а след това попитала: „Джаки ли е?“. После помолила съпругата на президента да предаде съобщение на мъжа си, че тя се е обаждала.

Монро подчертала, че иска само да каже „здрасти“.

Шокирана Джаки отвърнала, че ще предаде съобщението, преди да затвори. Но краткият разговор, който според автора се е случил само четири месеца преди смъртта на Монро, оставил Кенеди много озадачена.

„Имало нещо в това телефонно обаждане“, разказва биографът пред Fox News на 18 юли тази година. „По-късно тя споделила с членове на семейството, че в гласа на Мерилин усетила нещо натрапчиво и странно“.

Според биографичната книга Джаки по-късно описва гласа на Монро като „тъжен“ и „объркан, като на малко момиченце“, което тя сметнала за „обезпокоително“.

По думите на Тарборели Джаки винаги е чувствала Мерилин Монро като „неизбежно бедствие“ и като „някой твърде уязвим, твърде слаб, за да се забърква с Джон Кенеди“.

Митове и факти за убийството на Джон Ф. Кенеди

Други биографи също твърдят, че Джаки изпитвала известно снизхождение към филмовата звезда и се опитвала да убеди мъжа си да не се сближава с нея заради лабилната ѝ психика и нейната импулсивност – качества, които можели да доведат до сериозни публични скандали.

Други опасни връзки на Джон Кенеди са с красивата датчанка Инга Арвад, подозирана в шпионаж заради връзки с нацистите, уличената като „къртица“ на мафията Джудит Екснър и скандалното момиче на повикване Елън Ромеч, която била родена в Източна Германия и се смятало, че е комунистически шпионин.

Говори се, че в началото на брака им Джаки обмисляла да се разведе с мъжа си заради многобройните му изневери. Въпреки всичко остава до него, защото разбирала какво се изисква от една жена, която е свързала живота си с толкова могъщ мъж, твърди Тарборели, добавяйки: „А велики мъже като Джон Кенеди имат големи недостатъци“.