Прокуратурата в Скопие предлага обезпечителни мерки за участници в побоя над българските фенове

Подписка, отнемане на документи за пътуване, недопускане до спортни състезания

Предложение за обезпечителни мерки срещу четирима, които се разследват за участие в побоя над български граждани внесе Основната прокуратура на Скопие в Основния наказателен съд на града, предаде Нова ТВ. Сред пострадалите има и българин с прободна рана. Инцидентът стана край търговския център "Чаирчанка", съобщиха от прокуратурата в Скопие.

"Има основателно предположение, че хора на възраст от 28 до 32 години са участвали във физическа саморазправа с фенове на БФК „Левски“, с което са извършили престъпление", се казва в съобщение на държавното обвинение на РС Македония.

Обезпечителните мерки са няколко вида - задължение да се явяват периодично за среща с длъжностно лице в Скопие, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение на спортни състезания.

Установено е кой е пряко отговорен за нанасянето на тежката телесна повреда на българския гражданин, но той все още не е арестуван и се издирва. Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието.