Прокурор Мария Нейчева ще наблюдава делото срещу Борисов

Бившият премиер прекарал нощта на дървена пейка, съобщи адвокатът му Менко Менков

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Главна дирекция "Национална полиция" е докладвала на прокуратурата разследването срещу Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Влади Горанов. То е в Софийската градска прокуратура и е разпределено на Мария Нейчева.

Досъдебното производство е за изнудване на обвинения в 19 престъпления Васил Божков. Той твърди, че Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му. Има и клипове и снимки. На един от тях се вижда как Божков оставя хартиен плик с неясно съдържание, според него подкуп. Борисов придърпва кесийката към себе си.

Делото е за изнудване в периода 2014-2019 година. В уведомлението било посочено още, че с полицейско задържане за 24 часа са и Владислав Горанов и Севдeлина Арнаудова.

От уведомлението на разследващия полицай от Националната полиция става ясно, че делото е образувано вчера, 17 март, с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания.

Делото се води за изнудване, от което са причинени големи щети, и извършено от и с участието на длъжностно лице.

По-рано днес Менко Менков, адокатът на Борисов, съобщи, че не е преместен никъде, нямал легло, на което да лежи, цяла нощ седял на една дървена пейка. 

Все още няма никаква иформация, тепърва адокатът ще разговаря с Борисов и с органите на реда.