Орбан: Европейският съюз се нуждае от Балканите

Виктор Орбан

Виктор Орбан

Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, изрази подкрепата си за членството на Босна и Херцеговина в Европейския съюз по време на съвместна пресконференция с председателката на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, Боряна Крищо, в Сараево, според информация от регионалната телевизия Ен1.

Орбан посочи, че Европейският съюз има нужда от Балканите и Босна и Херцеговина повече, отколкото тези държави се нуждаят от ЕС. Той подкрепи скорошното членство на Босна и Херцеговина в ЕС и подчерта необходимостта от промени и нова динамика в Европа.

Боряна Крищо изрази благодарността си към Унгария за подкрепата и изрази желанието си за добро сътрудничество и засилване на икономическите връзки. Двамата лидери обсъдиха актуалната политическа ситуация, двустранните отношения и приоритетите в дневния ред на двете държави.

Президентът на босненската Република Сръбска, Милорад Додик, също ще се срещне с унгарския премиер в Баня Лука, както и с членовете на председателството на Босна и Херцеговина и премиера на Федерация Босна и Херцеговина, Нермин Никшич, съобщи БТА.