Орландо Блум посети Киев и се срещна с Володимир Зеленски (Видео)

Актьорът е посланик на добра воля на УНИЦЕФ

снимка: стопкадър от видео

снимка: стопкадър от видео

Украинските сили са отблъснали около 50 атаки на руски части в различни участъци на фронта в източната част на страната. Атаките са били съсредоточени около градовете Лиманск, Бахмут и Авдеевка, съобщават от генералния щаб в Киев, според който руските части са понесли тежки загуби. 

По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби трябва да напуснат малкия град Авдеевка в източната част на страната, който беше силно засегнат от руските атаки, предаде ДПА.

"За съжаление, Авдеевка все повече се превръща в място от постапокалиптичен филм", заяви снощи военният началник Виталий Барабаш, цитиран от украинската агенция УНИАН. По думите му заради постоянните атаки градът се е превърнал в лунен пейзаж.

А междувременно, актьорът Орландо Блум, който е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.

"Проведох среща с посланика на добра воля на УНИЦЕФ Орландо Блум и с целия екип на УНИЦЕФ. Той работи в тази област от дълго време и по много смислен начин. Той знае какво донесе тази агресия, колко мащабни трябва да бъдат усилията на света, за да я спре, да възстанови Украйна след войната. Обсъдихме възстановяването на страната ни, училищната инфраструктура. Благодарен съм за тази помощ. На екипите ни бяха възложени да работят няколко области. По-специално, за връщането на нашите деца, които бяха насила отведени в Русия, и създаването на бомбоубежища за нашите деца", заяви украинският президент, предаде Нова ТВ.