Осман Октай: ПП постави пред сериозно изпитание депутатите - дали са евроатлантици или искат да се върнем в ерата на СССР и Евразия

Осман Октай

Осман Октай

Вторият мандат за съставяне на правителство вече е факт. „Продължаваме промяната“ и академик Денков подходиха с изключителна политическа отговорност. Влезнаха при президента с готова стратегия и приоритети за важния дневен ред на гражданите на България и европейските проекти, които са в полза на хората. Това обяви анализаторът Осман Октай пред Faktro.bg минути след като държавният глава даде ход на процедурата за съставяне на кабинет.

Той е категоричен, че всеки депутат в парламента, който не подкрепи  отговорните приоритетите, формулирани от „Продължаваме промяната“, ще се постави в деликатна ситуация пред избирателите и ще се освети, че не  е искрен за провеждането на съдебна реформа, законодателни приоритети и постигане на изискванията от Брюксел за отпускане на пари от еврофондовете и стартиране на Програмата за възстановяване и развитие, посочи той.

По думите му от подкрепата или не подкрепата на управленските приоритети на ПП ще проличи истинското отношение на партиите и към войната в Украйна, и към агресора Русия. Ще стане ясно кои политици само на думи говорят проевропейски, а инак обслужват интересите на Путин и дискредитират България като лоялен член на ЕС и НАТО, подхранвайки  антиевропейски,  антинатовски и  пропутински настроения.

ГЕРБ, ДПС, БСП и другите формация са поставени на сериозен изпит от ПП с тази декларация, съгласувана с ДБ - дали са евроатлантици или искат да се върнем в ерата на СССР и Евразия. С този ход, от друга страна, ПП и ДБ предоставят възможност на избирателите при едни бъдещи избори да преценят кои партии са действително за реформи и искрени в политическите си намерения, допълни още Октай.