Остин: Помощта за Украйна и Израел укрепва сигурността и създава работни места в 30 щата

"Не трябва да даваме причина на приятелите или враговете ни да се съмняват в решимостта ни"

Лойд Остин

Лойд Остин

Новата помощ на САЩ за Украйна и Израел ще позволи на американските власти да увеличат обема на жизненоважната подкрепа за сигурността, за да помогнат на Киев да се защити от руската агресия, да подкрепи отбраната на израелската територия от Иран и неговите протежета, както и да увеличи потока от хуманитарна помощ за палестинските цивилни в Газа.
Това се казва в изявление на американския министър на отбраната Лойд Остин, публикувано на сайта на Пентагона.

Законът за оказване на помощ на съюзниците ще укрепи сигерността на САЩ и ще спаси животи, казва още Остин.

„Приветствам приемането на важното допълнение към националната сигурност, което ще помогне на Министерството на отбраната да подкрепи Украйна и Израел, да засили сигурността в Индо-тихоокеанския регион и да покаже силна солидарност с нашите съюзници и партньори по света.“ - изтъква американският министър на отбраната, цитиран и от украинската агенция Униан.

По думите му, одобряването на документа е и важна инвестиция в бъдещето на САЩ, тъй като около 50 милиарда долара ще отидат директно в американската отбранителна индустриална база, което ще създаде добри работни места в над 30 щата.

"Това законодателство ще укрепи сигурността на Америка и ще спаси човешки животи... Дългосрочната сигурност на Америка все още е изложена на риск. Никога не трябва да даваме причина на нашите приятели, нашите съперници или врагове да се съмняват в решимостта на Америка." - каза още шефът на Пентагона. /БГНЕС